Jul29

Naskah Pembawa Acara/MC Pengajian Bahasa Jawa

Diposting oleh Praztiyo Symbianizer • Di: Informasi
podium.jpg

Sahabat!, kalian pernah menjadi MC? Kesan pertama menjadi mc adalah kaku/grogi luar biasa, apalagi yang MC memakai bahasa jawa, nah untuk belajar dibawah ini ada teks MC bahasa jawa. Ini adalah teks MC Pengajian pemuda didesaku. Silahkan disimak:

Assalamu'alaikum wr.wb.

Ashaduallaillahaillallah wa ashaduanna muhamdan 'abduhuwarosulluh. Allahummasholi' alamuhammad wa'ala alihi wasokhbihi ajmangin amabakdu..

Engkang kawulo hormati Bpk. . . . . . selaku penggerak pemuda

Engkang kawulo hormati Bpk. . . . selaku pemimpin amaliah wonten dalu puniko

Engkang kawulo hormati Bpk. . . . . .Selaku tuan rumah amaliah wonten dalu puniko

Engkang kawulo hormati bapak"/ibu" lan rencang" ingkang kulo tresnani

sumonggo kito panjataken raos pujo/puji syukur wonten ngarsanipun Allah SWT ingkang sampun maringi kito pinten-pinten rahmat, taufiq hidayah soho inayahipun dumateng kito sedoyo sehinggo wonten dalu puniko kito saget makempal ing mriki kanti mboten wonten halangan setunggal punopo.

sholawat sarto salam mugi- mugi kunjuk dumateng nabi muhammad SAW. engkang mbeto umatipun saking zaman jahiliyah tumuju zaman islamiyah engkang kito raosaken sak meniko, soho engkang kito antu-antu syafaatipun wonten yaumil Qiyamah Amin.

Sakderengipun acoro dipun milahi, Kulo bade maosakaen runtutaning hadicoro ing dalu puniko

Hadicara ingkang Sepindah injeh puniko PAMBUKO.
-Kapeng kalih sholawat nabi.
-Kapeng Tigo Yasinan kalajengaken tahlilan.
-Kapeng sekawan lain-lain.
-Lan pamungkasan inggih meniko panutup.

(di atas adalah urutan acara yasinan dan tahlilan pemuda di desaku)

PEMBUKAAN

Acoro engkang sepindah enggeh puniko pembukaan,sumonggo acoro ing ndalu puniko kito bikak sesarengan kanti waosan BASMALLAH/ UMMUL KITAB AL- FATIKHAH
.-----.
Matursuwon. Mugi mugi acoro ingkang dalu puniko lancar tanpo halanganipun satunggal punopo

Langsung mawon kito kalajenganipun Acoro kapeng kaleh, Acoro kapeng kaleh inggih puniko sholawat nabi. Dumateng Bapak/ibu/Mas/Mbk -----. kawulo sumanggaken

Matursuwon dumateng panjenenganipun Bapak/ibu/Mas/Mbk -----., ingkang sampun mimpin sholawat, mugi-mugi sholawat ingkang dalu puniko kito kanti syafaat. Amin ya robbal 'alamin.

kalajenganipun Acoro kapeng tigo, Acoro kapeng tigo inggih puniko Yasinan kalajengaken tahlilan. Dumateng Bapak/ibu/Mas/Mbk ----. kawulo sumanggaken

Matursuwon dumateng panjenenganipun Bapak/ibu/Mas/Mbk ---., ingkang sampun mimpin amaliyah wonten dalu puniko.

Kalajengaken mawon Acoro kapeng sekawan, Acoro kapeng sekawan inggih puniko Lain-lain .Dumateng Bapak/ibu/Mas/Mbk ---- kawulo sumanggaken

Matursuwon dumateng panjenenganipun Bapak/ibu/Mas/Mbk'.'., menawi pemuda kathah keklintuanipun, kawulo selaku wakil pemuda badhe nyuwon pangapunten.

PENUTUP Sak derengipun acoro ing ndalu puniko kito tutup, kulo ing mriki sak dangunipun ndereaken acoro ing ndalu puniko kathah keklintuanipun kulo nyuwun agungeng samudro pangarsami. Monggo acoro ing ndalu puniko kito tutup kanthi sareng-sareng maos Hamdalah

Wassalaamu'Alaikum Wr-Wb.

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

8 tanggapan untuk "Naskah Pembawa Acara/MC Pengajian Bahasa Jawa"

04:42 AM, 29-Jul-13
Praztiyo Symbianizer

http://prastiyo.heck.in/naskah-pembawa-acaramc-pengajian-bahasa.xhtml

06:41 AM, 29-Jul-13
anang listanto

mantap dah, terus berkreasi ditunggu kunbalnya smile

07:28 AM, 29-Jul-13
Andrie Sanchez Nugraha

Assalamu'alaikum Wr. Wb.
Bagus nih post nya.
orang jawa toh. simkuring mah urang sunda.

ada post baru di blog saya.

http://aesen.mwb.im/benarkah-nasa-sembunyikan-bukti-empiris.xhtml

blog punya bos udah saya follow, jika berkenan folback ya. agar lebih mudah dalam berkomunikasi.

Jangan lupa mampir ya ke blog AESEN.

http://aesen.mwb.im

Wassalamu'alaikum Wr. Wb.

05:41 PM, 29-Jul-13
G Dhe Einstein

eeh kirain bahasa indo :p

01:07 AM, 30-Jul-13
AkbarOSD

Pelajaran pidato wktu sekolah nih biggrin

08:39 AM, 19-Aug-13
bronto78

mantaaap, sugeng riyoyo nggih

07:36 PM, 04-Sep-13
galang prasetya aji

sip

08:29 AM, 02-Oct-13
Azizatulfitriyah

Wah...bs gak ya ngajari aq

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)